Aanpassing van het programma | Coronamaatregelen

Voor de zomer van 2021 zullen we ons ook moeten houden aan de maatregelen die op dat moment gelden. Het liefste willen wij het programma weer als vanouds, maar wij zullen ons daar flexibel in moeten opstellen. Dit waren de aanpassingen voor Zomer 2020 

Update 26 juni 2020

Na de persconferentie van premier Rutte zijn de corona maatregelen voor een deel versoepeld. Wij zijn erg verheugd dat de zomer inderdaad door kan gaan!
Dit betekent voor de zomer bij Stal ’t Reelaer:
 • JT en TREC en 18+ nemen tentje mee
 • De week eindigt op vrijdagavond
 • Breng en ophaalschema om drukte te vermijden (zie hieronder)
 • Kom je uit een regio waarvoor een reisadvies oranje geldt? Neem contact op met de Stal. Dan is het doen van een Corona test verplicht. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur. De uitslag heb je vaak binnen 72 uur. Raadpleeg hiervoor je huisarts. Kijk hier welke reisadviezen gelden.
 • De afstandsregel 1,5 meter tot 18 jaar komt te vervallen
  De afstand van 1,5 meter hoeft niet voor jeugd onderling aangehouden te worden. De 1,5 meter regel geldt wel voor iedereen die 18 jaar of ouder is. We moeten ons daar strikt aan te houden! Dit betekent voor groepen waarin er één of meerdere ruiters 18+ zijn, dat tijdens sport en beweegactiviteiten er geen 1,5 meter aangehouden hoeft te worden maar tijdens eet en rust momenten wel. Meer praktische informatie hierover krijg je dan op zondagavond.
 • Tentjes meenemen jongerentrektocht (14 t/m 18j) /TREC (16 t/m 24j)
  We hebben besloten om de overnachtingen als volgt te regelen: de crosskampen slapen in de kamertjes. De ruiters van de trektochten nemen een klein één/tweepersoonstentje mee, met een slaapmatje en slaapzak. Dit omdat er tijdens de trektocht ook afstand gehouden moet worden van de begeleiding en de ruiters die 18+ zijn. Kom je op crossweek en ben je 18 jaar of ouder, neem dan ook een tentje mee.
 • De week eindigt op vrijdagavond
  We hebben gewikt en gewogen over het eindmoment van de week, op vrijdagavond of zaterdagochtend. Het einde van de week blijft op de vrijdagavond om de volgende redenen: de vatbaarheid voor het coronavirus is groter bij mensen die heel vermoeid zijn. Het is dan ook belangrijk rekening te houden met de vermoeidheid van de deelnemers én onze begeleiders.  De bonte avond met de hele groep vervalt en de laatste (slapeloze) nacht hiermee ook. Wij zullen de zaterdag gebruiken om de kamplocatie grondig te reinigen i.v.m. extra hygiëne maatregelen en het ventileren van de locatie. Wij realiseren ons dat het eindigen van de week op de vrijdagavond in plaats van de zaterdagochtend een teleurstelling kan zijn, maar we hopen op jullie begrip hiervoor. Als tegemoetkoming voor alle onzekerheden rondom de huidige Corona-situatie, geven we aan alle ruiters deze zomer ons heuptasje cadeau. Deze kan gebruikt worden tijdens de trektocht en tijdens de dagtocht van crosskamp!
 • Breng- en ophaalschema
  Omdat de 1,5 meter afstand tot de begeleiding en iedereen van 18+ belangrijk is, willen we rust bij het brengen en ophalen. Ouders mogen het erf niet opkomen in verband met de 1,5 meter afstand. De ontvangst zal in een grotere ruimte zijn, zodat de afstand gehouden kan worden. Dit zal duidelijk aangegeven worden bij aankomt op Stal.
 • Daarom willen we graag dat op zondag de jongerentrektocht/TREC ruiters tussen 18 uur en 19 uur aankomen en de crossweek-ruiters tussen 19 uur en 20 uur. Ruiters met eigen paarden zijn vanaf 18 uur welkom.
 • Het ophalen op vrijdag is voor de crossweek-ruiters tussen 19 uur en 20 uur, en voor de jongerentrektocht/TREC ruiters tussen 20 uur en 21 uur. De eigen paarden mogen vanaf 18 uur worden opgehaald.

Zorg ervoor dat je op de juiste tijdstippen arriveert, zodat we de 1,5m kunnen garanderen.

Noodscenario
Wanneer iemand gezondheidsklachten, welke door het RIVM worden benoemd, krijgt tijdens een week bij ons, dan is de algemene (verplichte) procedure dat deze persoon apart wordt gehuisvest en zo snel mogelijk door de ouder/verzorger wordt opgehaald. Dit om gezondheidsrisico voor de overige ruiters zo gering mogelijk te maken. Ondanks alle versoepelingen blijft gezondheid een aandachtspunt. Dagelijks zullen we dit checken. Als ouder/verzorger vragen we u een telefoonnummer achter te laten waarop we u kunnen bereiken, om indien nodig direct uw zoon/dochter op te halen.

Dit even in het kort over de nieuwste ontwikkelingen! Wij zijn enthousiast voor deze zomer!!
Blijf allemaal gezond en tot binnenkort!!

Team Stal ’t Reelaer

 

Checklist gezondheid: Wanneer je een van deze vragen met JA beantwoord mag je helaas niet deelnemen aan ons ruiterkamp.

Dit even in het kort om jullie op de hoogte te houden van alle voorbereidingen. Als je naar aanleiding van bovenstaande vragen hebt.. bel of mail gerust! Mail: stal@reelaer.nl

 


 

 

Comments are closed