JongerenTrektocht

Zomer 2024

De planning voor 2024 staat weer onderaan deze pagina! Wij hebben zin in zomer 2024!

14 t/m 18 jaar

Speciaal voor jongeren die méér willen dan de gewone ruiterkampen hebben wij spannende en avontuurlijke trektochten uitgezet. Als je goed kan paardrijden en geen zin hebt om de platgetreden paden te volgen moet je zeker aan één van deze tochten meedoen.

Zo’n week paardrijden begint al op zondagavond als je op Stal ’t Reelaer aankomt. Je maakt dan kennis met de begeleiders, je reisgenoten en de pony’s en paarden. Elke trektochtgroep bestaat uit ongeveer 8 jongeren en twee begeleiders. Maandag en dinsdag wordt er gereden in de buitenbak, in de omgeving en op het crossparcours. Zo kun je wennen aan je paard en ga je goed voorbereid op pad als we woensdag voor drie dagen door het prachtige Overijsselse coulisselandschap rijden en de bossen in trekken. Overnachten doen we op campings waar matrassen klaarliggen. Er wordt natuurlijk veel paardgereden maar daarnaast organiseren we ook avondspelen of gaan jullie zwemmen als het heel warm is. Is er iets avontuurlijker dan het kamperen in de vrije natuur mét en tússen de paarden?

De bagage wordt tijdens de trektocht door ons met een busje naar de overnachtingsplekken gebracht. Het is handig als je daarvoor een kleinere tas of rugzak meeneemt. Op vrijdagmiddag komen we weer terug op de Stal, waarna de barbecue en nog een bonte avond losbarst. Wij weten zeker dat je op zaterdagochtend terug kunt kijken op een gave en spannende paardrijweek. Als je niet van gewoon en saai houdt en dúrft dan is dit zeker iets voor jou. Deze jongerentrektochten worden georganiseerd in de zomervakantie en zijn voor gevorderde ruiters (minimaal 3 jaar rijervaring) van 14 t/m 18 jaar. Ze beginnen zondagavond om 19.00 uur en zijn zaterdag om 11.00 uur weer afgelopen.

Voor de trektocht is het belangrijk dat je je paard zelfstandig kunt verzorgen en begeleiden en ervaren bent met opzadelen. Op Stal wordt altijd met een krukje opgestapt maar onderweg is het zelfstandig op kunnen stappen zonder krukje ook een must. De minimumleeftijd voor trektocht is 14 jaar.

Kijk hier een filmpje

Waarom is een jongerentrektocht duurder dan een crossweek?

Vraag je je af waarom een jongerentrektocht duurder is dan een crossweek? Dit prijsverschil is komt door de hogere kosten. Je overnacht 2 nachten elders op een camping. Daarnaast krijgen de paarden, die op trektocht gaan, veel (kracht)voer, zijn in superconditie en staan veelal op ijzers. Ook de reservepaarden zijn in topconditie en startklaar. Daarnaast rijdt de Stalbus minimaal 2* per dag heel wat kilometers naar de externe overnachtingslocaties om bagage en eten te halen en te brengen. Voor het omwisselen van paarden staat altijd een auto met trailer en chauffeur paraat.

JongerenTRECtocht

(16 t/m 24 jaar)
200905192103575468

Alleen voor vaste groepen organiseren we de jongerenTRECtocht. In zo’n week volg je het programma van de JT, en pak je op sommige momenten onderdelen van de TREC mee. Hierbij kun je denken aan een PTV hindernis tijdens de politietraining en de MA langzame galop en snelle stap.
Wat is TREC?   Bekijk hier een filmpje en binnen 7 minuten weet je het!

Wil jij met een groep op TREC komen? Overleg dan welke week daarvoor handig is..  Wanneer het mogelijk is passen wij dan onze planning aan..
Regelmatig krijgen we ontzettend leuke filmpjes toegestuurd! Hieronder een aantal!
TREC filmpje

Je krijgt 25 euro korting als je ook je ruiterbewijs doet in één jaar.
Ieder jaar wordt er een theorie of praktijkblok behandeld, zoals bijvoorbeeld natural horsemanship, natuurlijk bekappen of positief/negatief belonen. Dit zijn ook thema’s die wij in de praktijk met het werken met de paarden hanteren. Het ruiterbewijs is niet verplicht om op trektocht te gaan. Wist je dat je korting 25 euro korting krijgt op het laatste arrangement wanneer je in één jaar een ruiterbewijsweekend doet én in de zomer komt?

2024 Bijna iedere week gaat er 1 trektocht groep op pad
(1 kolom)
Zomer
Trektocht 670,-
TREC 670,-
Jongerentrektocht (7 dagen)
7 t/m 13 juli VOL
14 t/m 20 juli VOL
21 t/m 27 juli (CROSS 16+) VOL
28 juli t/m 3 aug. (TREC) VOL
4 t/m 10 aug. VOL
11 t/m 17 aug. VOL
18 t/m 24 aug. (Cross 16+) VOL
25 t/m 31 aug. x

Boek op tijd! Er wordt iedere week veel gebeld en gemaild. Vergeet niet op tijd een optie in de agenda te nemen!

Vanaf 1 december kun je weer boeken, de factuur krijg je dan in het nieuwe jaar! Stuur een mailtje naar stal@reelaer.nl om een plekje bij ons in de agenda te reserveren. Mailtjes worden bij volgorde van binnekomst afgehandeld. Boeken kan met het boekingsformulier. Dit formulier kun je vinden op de pagina Aanmelden. Vergeet niet een annuleringsverzekering af te sluiten. Tijdens de crosslessen is het dragen van een bodyprotector verplicht. Heb je er zelf niet een? Dan kun je bij ons een bodyprotector huren of kopen.

 

 

Comments are closed