Lessen

Hierboven zie je de groepsfoto’s van de lessen

Met een ervaren en enthousiast team verzorgen wij vele paardrijactiviteiten zoals ponykampen, jongerentrektochten, wedstrijden en ook rijlessen aan jeugd en volwassenen. In de leerzame lessen worden dressuur, springen, recreatief rijden en training in de crosswei met waterbak afgewisseld. Veiligheid en plezier staan bij ons op de eerste plaats. Ook het paardenwelzijn vinden wij erg belangrijk, daarom staan onze pony’s en paarden in kuddeverband zoveel mogelijk buiten. Stal ’t Reelaer is aangesloten bij de FNRS en voldoet aan het Veiligheidskeurmerk. Al onze ruiters zijn via het ruiterpaspoort aangesloten bij de sportbond KNHS.
Onze ruiters komen uit het hele gebied Deventer, Zwolle, Dalfsen tot aan Olst en Wijhe aan de IJssel. En zelf daarbuiten komen ruiters wekelijks naar Stal voor lessen en paardenplezier.

Proefmaand paardrijden

Wil jij kennismaken met paardrijden bij Stal ‘t Reelaer? Geef je dan op voor een proefmaand (ervaren en niet ervaren ruiters). Je rijdt dan 4 lessen tegen gereduceerd tarief. Lees hier meer over de proefmaand.

DSC04321

Ponylessen (8-12jr) en Jeugdlessen (13-17jr)

De minimumleeftijd voor de ponylessen is 8 jaar. Op alle middagen en op zaterdagochtend zijn er lessen voor onze ponyruiters. Wij hebben kleine, grote en vooral lieve pony’s.
We organiseren meerdere keren per jaar dressuur- en springwedstrijden waaraan iedereen kan meedoen. Iedere wedstrijd heeft een thema, waarbij je de mooist versierde ruiter in het thema kunt zijn. Ieder jaar is er een winter- en voorjaarscompetitie. Je kunt ook gewoon een losse wedstrijd starten. Eind juni wordt het zomerslaapkamp georganiseerd. Twee dagen met elkaar tussen de pony’s.. hoe gaaf is dat! Kijk hier voor meer informatie over het Zomerslaapkamp.

Lessen voor volwassenen (18 jaar en ouder)

DSC04611

Heb je vroeger altijd al willen rijden of lijkt het je gewoon leuk om paard te rijden dan kun je dat bij ons leren. Kun je al paardrijden dan kun je natuurlijk ook bij ons terecht. In overleg met de instructeur en afhankelijk van het niveau wordt er in de binnenbak, de buitenbak, de crosswei of buiten gereden

.

Op alle avonden wordt op verschillende niveau’s lesgegeven. Onder het genot van een drankje is het in de kantine mogelijk om even gezellig na te praten.
Voor de ruiters die meer willen dan rijden alleen, is er op de vrijdagochtend een Natural Horsemanship-les. Hoe kun je de samenwerking met je paard verbeteren? Wil je meer en intenser leren? Doe dan eens een privéles. Kijk hier voor meer informatie over privélessen.

Algemene informatie over lessen

In overleg met de lesgever en afhankelijk van het niveau van de ruiters wordt er in de binnenbak, buitenbak, crosswei of grote wei gereden. Met volwassen lessen wordt ook in overleg soms buitengereden. Jeugdruiters moeten hiervoor toestemming van hun ouders hebben. Meer informatie over het kwartaalabonnement vind je hier. Voor de ruiters geldt een maximum gewicht van 100 kg tbv onze paarden.

Wedstrijden

Voor alle ruiters is het mogelijk om mee te doen met wedstrijden op Stal. Meer informatie over wedstrijden vind je hier..

Prijzen per 1 januari 2024

Kwartaal
abonnement
8 t/m 12jr t/m 17jr Student* 18+ Eigen paard
13 lessen 218,40 232,05 238,88 259,35 170,63
per maand 72,80 77,35 79,62 86,45 56,88
Per les 2024 16,80 17,85 18,38 19,95 13,13
Om de week rijden 45,50 45,50 51,18 34,18
Proefmaand 63,00 68,25 73,50 52,50
Losse les (groepsles) 21,00 23,63 26,25 15,75
* Om voor het studententarief in aanmerking te komen moet je een kopie collegekaart sturen naar stal@reelaer.nl. Daarna kan het abonnement omgezet worden naar studententarief. Ieder schooljaar moet opnieuw het verzoek worden ingediend. Het beeindigen van de opleiding moet ook doorgegeven worden.
Per 1 januari 2024 zullen de lesprijzen wijzigen, zoals aangekondigd in alles lesgroepen en lesapps en via het prikbord. Vanwege de inflaliecorrectie zullen de lesprijzen als volgt worden: 202401 prijswijziging

 

Lidmaatschap KNHS (sportbond) per jaar
(Hiervoor krijg je van de KNHS zelf een factuur)
ong. 28,-

Stal ‘t Reelaer werkt ook samen met Stichting Leergeld Salland. Hierdoor wordt het voor kinderen, waarvoor geen geld is om te sporten, toch mogelijk gemaakt om deze sport te beoefenen. Heino kent Heino Kids Sporten.

 

 

 

Comments are closed