Proefmaand paardrijden

Proefmaand paardrijden (vanaf 8 jaar)

Ben je benieuwd of paardrijden iets voor jóu is en wil je graag kennismaken met paard- of ponyrijlessen bij Stal ‘t Reelaer, dan kun je beginnen met de starterslessen van een half uur theorie en een half uur praktijk. De lessen gaan steeds in een serie van 4 lessen (proefmaand).  De Starterslessen rijd je tegen een gereduceerde prijs. Dit kan voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt je hier opgeven .

Je komt als beginner in een aparte beginnersles op de zaterdag rond 13 uur. Je leert daar de basisbeginselen paardrijden met theorie erbij. Ben je na de starterslessen enthousiast, wil je daarna verder en ben je oud genoeg (8 jaar), dan kun je terecht in een groepsles. Wil je meer informatie of wil je een afspraak maken? Bel dan met 0572-363398.
Ervaren ruiters kunnen ook op andere avonden terecht en de 4 lessen van de proefmaand in ervaren lessen inplannen.

Starterslessen Jeugd t/m 12jr 13 t/m 17jr 18jr en ouder
4 lessen 50,- 55,- 60,-
8 lessen 100,- 110,- 120,-
Planning: Start regelmatig | Vul het formulier in om je aan te melden
Lestijd op dit moment van de Startersles op zaterdag: 13u – 14u 
De startersles op de zaterdag bestaat uit een half uur theorie en een half uur praktijk

Leeftijden en beginnen met paardrijden

Kennismaken met paardrijden Wanneer
Vanaf 8 jaar Omgaan en rijden gaat spelenderwijs. De starterslessen vormen een prima voorbereiding op het onbevangen omgaan met de pony’s. Het vertrouwen, stappen, lichtrijden in draf en het sturen komen aan bod. Ook worden de eerste figuren uitgelegd. Zaterdag proefmaand
Na de kennismaking in de starterslessen en het aanleren van de belangrijkste vaardigheden kan worden toegewerkt naar de doorgestroomd naar de uursles. Dit kan wanneer de ruiter vaardig genoeg is en wanneer er plek in de groepsles is.
In een uursles wordt er gereden met een maandabonnement. Kijk hier voor meer informatie over het rijden met een kwartaalbonnement.
Zaterdag en woensdagmiddag
Wanneer gaan de proefmaanden van start?
Deze starten in september, november, januari, maart en mei.
Je kunt je altijd aanmelden. Je krijgt een berichtje wanneer je geplaatst wordt.
Vanwege het grote aantal aanmeldingen kan het plaatsen even duren.

Kijken bij de les

In verband met de aangepaste Corona maatregels is het vanaf 29 september niet toegestaan om te kijken bij het sporten. Dit betekent dat je paardrijdende jeugd via het kiss en ride systeem bij de parkeerplaats mogen uitstappen. Zij worden dan door ons opgevangen. Na de les wachten de ruiters op het terras totdat een ouder weer op de parkeerplaats komt. Dit kan voor sommige jeugdruiters soms te spannend zijn. Laat even weten wanneer dit een reden is om niet te komen.

Het is mogelijk om te blijven kijken tijdens de proefmaandles. Wel is het handig om als ouder de nodige afstand van de rijbaan te houden zodat de ruiters niet afgeleid worden van de les. Op de bakrand zitten is niet toegestaan, ook niet door de jeugd. Let op dat niet rijdende jeugd niet gaat rennen of gaat gillen naast de rijbaan. Daar kunnen de pony’s van schrikken.
In verband met de gezondheidsrichtlijnen willen we iedereen vragen om 1,5 meter afstand te houden. De stallen, de kantine en de rijbaan zijn alleen voor de ruiters. Natuurlijk is het wel mogelijk om even koffie of thee uit de kantine te halen. Daar staat een automaat waar een 1 euro muntstuk in kan. Zet er wel een beker onder.
Je kunt natuurlijk ook een rondje gaan wandelen over het Landgoed.

Geldigheid en betaling

De geldigheid van de proefmaand van 4 lessen is 8 weken. Wil je over een langere tijd kennismaken met paardrijden dan kan dat met losse lessen. De proefmaand dient tijdens de eerste les van de proefmaand afgerekend te worden. Dit kan contant of met de pin.

Kledingadvies

Voor het paardrijden is het handig om een makkelijk zittende broek aan te doen (bv een joggingbroek) en dichte schoenen met een hakje (dus geen gympen). Regenlaarzen zijn ook prima. Verder een shirt met korte of lange mouwen (geen hemdje). Doe als het kouder is ook dikke sokken, stevige schoenen en een warme jas aan. Een skipully onder je trui en handschoenen is dan ook geen overbodige luxe! Tijdens de proefmaand kun je een veiligheidscap van ons lenen. Voor meer informatie kun je natuurlijk bellen.

201404 heinokoerier diesel

Vul hier het aanmeldingsformulier in:
Aanmeldingsformulier

 

 

Comments are closed