Young Leaders Program

Het programma in een notendop

Voor onze oudere jeugd gaan we van start met het Young Leaders Program. Een jeugdprogramma dat leiderschapsvaardigheden ontwikkelt door de omgang met paarden. Het programma bestaat uit een afwisselend takenpakket met oplopende verantwoordelijkheden. Als je meedoet aan het YLP word je begeleid door getrainde coaches.In het programma ga je aan de slag met onderwerpen als; stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer!

Het programma bestaat uit verschillende leiderschapsniveaus. Je kunt in één van de vier leiderschapsniveaus instromen. De begeleidende coach bepaalt welk niveau het meest geschikt is. Binnen deze leiderschapsniveaus ga je aan de slag met het (verder) ontwikkelen van belangrijke competenties. Dit doe je aan de hand van verschillende gethematiseerde activiteiten.

Als deelnemer ga je drie maanden aan de slag met een thema. Na het afsluiten van een thema op niveau 1 t/m 3 krijg je een badge en na niveau 4 een onderscheidingsteken. De behaalde badges en onderscheidingstekens worden bijgehouden in een persoonlijk leerpaspoort. Tijdens het programma word je begeleidt en ondersteund door coaches die door de KNHS en NOC*NSF zijn geschoold en de titel KNHS YLP Basiscoach hebben behaald. Kijk hier voor de informatiefolder.

Niveau 1: Helpen
In dit eerste niveau maak je spelenderwijs kennis met anderen ondersteunen, leren met plezier, toewijding ontwikkelen en plichtbesef kweken.

Niveau 2: Uitvoeren     
In dit niveau voer je activiteiten uit waarbij je aan de slag gaat met zorgvuldig en volhardend te werk gaan, samen aan de slag gaan, betrouwbaar zijn, taken plannen, duidelijk communiceren en meedenken.

Niveau 3: Organiseren     
In dit niveau werk je aan gepast communiceren, oplossingsgericht handelen, gedrag controleren, samenwerken, overzicht houden, gedisciplineerd werken en zorg dragen.

Niveau 4: Besturen en het opleidingstraject: “Geef de jeugd een stem!”       
In dit laatste niveau toon je eigen initiatief om je te ontwikkelen in competenties als leiding geven, visie tonen, motiveren, verantwoordelijkheid dragen, organiseren, gedecideerd handelen en coachen op landelijk niveau.


Voor wie?
Het Young Leaders Program is geschikt voor de jeugdruiters van Stal ‘t Reelaer, die zichzelf willen ontwikkelen. Afhankelijk van je leeftijd ga je op je eigen niveau aan de slag.

Welke termijn?
Over een periode van drie maanden worden 10 weken bijeenkomsten gepland waarvan je er minimaal 6 van moet hebben bijgewoond.

Per wanneer?
Per november 2021 zijn we van start gegaan met de eerste Young Leaders groep. Lijkt het jou leuk om mee te doen? Geeft dit dan aan bij je lesgever.

Hier lees je wat we de eerste keer met de Young Leaders (nov ’21, dec, jan) allemaal hebben gedaan!
Hier vind je wat we met de Young Leaders (april, mei, juni) hebben gedaan!
Young Leaders Program 2022 Periode: Oktober, november, december 2022
Onderwerpen: Huisvesting, paardencoach en activiteiten
Bijeenkomsten worden in overleg met de groep afgesproken. Waarschijnlijk op de vrijdagmiddag/avond
Voor wie: Voor jongeren van groep 8 en middelbare school.
Kosten: 10 lessen van 2 uur, verdeeld over 3 maanden (nivo 2 of 3)
Nivo 3 is mogelijk in overleg
Niet lesruiters: 150,-
Lesruiters: 120,- (30,- KORTING)
Lesondersteuners/bardienstmedewerkers 90,- (60,- KORTING)
Tot wanneer kun je aanmelden? Tot 1 oktober 2022
Meer info Wil je meer informatie of wil je aangeven dat je geinteresseerd bent? Stuur dan een mailtje naar stal@reelaer.nl

Comments are closed