Bixie&Friends

Speciaal voor de jongste kinderen tot en met 11 jaar die willen paardrijden, bieden de KNHS en FNRS de Bixie&Friends ruiteropleiding. Hierin leren kinderen op een veilige en leuke manier alles over pony’s, de verzorging, de omgang en uiteraard het paardrijden. Het programma is speels opgebouwd en afgestemd op de beleving, motoriek en didactische vaardigheden van jonge kinderen.

Hierbij worden kinderen samen met de pony Bixie en z’n vrienden meegenomen langs een volledige leerlijn paardrijden, waarbij ze uiteindelijk diploma’s kunnen halen, proeven kunnen rijden en wedstrijdjes kunnen doen. Alles wordt genoteerd in hun eigen persoonlijke ruiterpaspoort.

 

Met Bixie&Friends is ook de eerste kennismaking op stal extra leuk.
Kinderen maken eerst kennis met de pony’s in de stal en met Bixie en z’n vrienden. Ze leren hoe ze verzorgd worden, welk gedrag paarden en pony’s hebben en hoe ze daar mee om moeten gaan. Daarnaast wordt natuurlijk ook begonnen met de paardrijlessen, waarbij de kinderen kennis kunnen maken met de disciplines: dressuur en springen.

Voor wie?
Alle nieuwe lesruiters tot en met 11 jaar (middaglessen) krijgen dit nieuwe ruiterpaspoort.  In de stallen wordt de theorie besproken en sommige onderwerpen worden in de lessen behandeld. Wanneer de theorie bekend is wordt het afgestempeld in het ruiterpaspoort.
Maak kennis met de pony’s van Manege Adventure Stables! 

          

Comments are closed