Bixie&Friends

Speciaal voor de jongste kinderen tot en met 12 jaar die willen paardrijden, bieden de KNHS en FNRS de Bixie&Friends ruiteropleiding. Hierin leren kinderen op een veilige en leuke manier alles over pony’s, de verzorging, de omgang en uiteraard het paardrijden. Het programma is speels opgebouwd en afgestemd op de beleving, motoriek en didactische vaardigheden van jonge kinderen.

Hierbij worden kinderen samen met de pony Bixie en z’n vrienden meegenomen langs een volledige leerlijn paardrijden, waarbij ze uiteindelijk diploma’s kunnen halen, proeven kunnen rijden en wedstrijdjes kunnen doen. Alles wordt genoteerd in hun eigen persoonlijke ruiterpaspoort.

 

Met Bixie&Friends is ook de eerste kennismaking op stal extra leuk.
Kinderen maken eerst kennis met de pony’s in de stal en met Bixie en z’n vrienden. Ze leren hoe ze verzorgd worden, welk gedrag paarden en pony’s hebben en hoe ze daar mee om moeten gaan. Daarnaast wordt natuurlijk ook begonnen met de paardrijlessen, waarbij de kinderen kennis kunnen maken met de disciplines: dressuur en springen.

Voor wie?
Alle nieuwe kids tot en met 12 jaar (middaglessen) krijgen dit nieuwe ruiterpaspoort. Ben je in het bezit van het blauwe ruiterpaspoort? Dan kan je tegen een kleine vergoeding (ong. 5,-) in oktober overstappen naar het ruiterpaspoort van bixie&friends, met de stempelleerlijn. Overstappen is natuurlijk niet verplicht. In de lessen wordt hierover meer verteld. Maak kennis met de pony’s van Manege Adventure Stables! 
Wil je later overstappen dan kan dat ook. Je betaalt dan een bedrag voor een nieuw ruiterpaspoort.

Comments are closed