Actueel

Nieuwsbrieven – Blijf op de hoogte!
Lees hier de verstuurde nieuwsbrieven…

Zomer 2023 De pagina’s voor de Crossweek en de Trektocht zijn aangepast voor 2023. Vanaf 1 december kun je weer boeken! Wij hebben nu al weer zin in de zomer!

 


Corona maatregelen 2022

Wat je moet weten als je op Stal komt
Algemeen: Kom alleen naar Stal als je fit bent. Lees hieronder de laatst geldende maatregelen.


Versoepelingen per 25 februari 2022
Het coronatoegangsbewijs (3G) vervalt op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn. Alles wordt weer normaal.

Versoepelingen per 18 februari
De kantine is weer open. Publiek is weer toegestaan tijdens het sporten. Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden op alle locaties waar die nu al getoond moet worden. Het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht.


Update 26 januari 2022
De belangrijkste versoepelingen zijn dat er onder voorwaarden weer wedstrijden en evenementen georganiseerd mogen worden en dat sportkantines en horeca open mag. De nieuwe overheidsmaatregelen gelden in ieder geval t/m 8 maart. Hier vind je de richtlijnen van de FNRS.. Er is geen beperking in groepsgrootte of eindtijd vanuit de overheid. Wel gelden de volgende voorwaarden:

 • Er moet onderling 1,5 meter afstand gehouden worden, dit geldt niet voor jongeren onder de 18 jaar en als het door de aard van de sport niet mogelijk is om afstand te houden.
 • Publiek is toegestaan tot 22.00 uur.
 • Binnen geldt een CTB-plicht voor iedereen vanaf 18 jaar. Een CTB is niet verplicht voor medewerkers en vrijwilligers.
 • Mondkapjes zijn verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar, maar hoeven niet gedragen te worden tijdens het sporten.
 • Alle sportactiviteiten, inclusief wedstrijden, zijn zowel binnen als buiten toegestaan.
 • Meetmomenten blijven toegestaan tot in ieder geval 1 april.
 • Horeca en sportkantines mogen open van 05.00 tot 22.00 uur.
 • Er geldt voor de horeca en sportkantines een CTB-plicht voor iedereen vanaf 13 jaar en een vaste zitplaats is verplicht.

Update 14 januari 2022
Iedereen mag weer sporten in zijn eigen les. In de binnenruimtes is een mondkapje verplicht voor 13+ en een QR code check voor 18+
Publiek is niet toegestaan.

Update 11 januari 2022
Jeugd tot 18 jaar mag weer tot 20u sporten ipv 17u. 18+ mag met 2 rijden tot 17u.
Publiek is niet toegestaan.

Update 19 december 2021
Jeugd tot 18 jaar mag tot 17u sporten en 18+ mag met 2 rijden tot 17u. Publiek is niet toegestaan.

 


Update 13 november 2021
Publiek is bij het sporten niet toegestaan.


Update 6 november 2021

Betreden van de kantine vanaf 18 jaarBij het betreden van de kantine is het vanaf 6 november voor toeschouwers en sporters vanaf 18 jaar verplicht om een coronatoegansbewijs te laten zien. Ook wanneer alleen het toilet wordt bezocht.

Toeschouwers en sporters die buiten blijven
Voor toeschouwers en sporters die buiten blijven is het tonen van het coronatoegangsbewijs niet verplicht. Wel geldt voor iedereen het advies om 1,5 meter afstand te houden.

De kantine is na 20uur open voor de nazit, QR code check vanaf 13 jaar
Het is na de les mogelijk om een drankje te drinken met je lesgenoten in het horecagedeelte van de kantine. Hou je QR code en legitimatie dan paraat vanaf 13 jaar.

Vrijwilligers, officials en werknemers
In functie aanwezige vrijwilligers, officials en werknemers zijn niet coronatoegangsbewijs plichtig.


Update 18 juni

Vanaf 26 juni  vervalt de mondkapjesplicht, mits er 1,5 meter afstand gehouden kan worden en vanaf 26 juni mogen er weer wedstrijden worden georgani

seerd voor iedereen. Ook is publiek toegestaan als er onderling 1,5 meter afstand gehouden wordt. Medio augustus kijkt het kabinet wanneer de laatste stap van het openingsplan gezet kan worden. Hiermee vervallen veel maatregelen die in meer of mindere mate de afgelopen 1,5 jaar golden in de paardensector. De belangrijkste maatregel die overblijft is dat volwassenen vanaf 18 jaar, 1,5 meter afstand moeten houden en dat iedereen zich aan de hygiëne maatregelen houdt. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. Hier lees je de uitgebreide richtlijnen van de KNHS..


tot 26 juni:
Algemeen: Kom alleen naar les als je fit bent. Vanaf de kantine tot de rijbaan is een mondkapje verplicht voor 13+.
Looproute: De looproute is via de kantine naar de stallen. Na de les via de rijbaan weer naar de parkeerplaats. Leg voor je gaat rijden je spullen op de veranda (loop met de looprichting mee).
De sportkantine beperkt geopend voor sporters. Je mag er doorheen lopen.
Kijken bij de les is niet toegestaan. Halen en brengen naar de les gaat volgens het kiss en ride systeem vanaf de parkeerplaats.
Mondkapje is verplicht voor ruiters 13+ vanaf kantine tot aan de rijbaan.


Update mondkapjesplicht in de paardensport vanaf 1 december
De mondkapjesplicht is gisteren, dinsdag 1 december 2020, in Nederland ingegaan. Voor een groot deel van de paardensport geldt deze mondkapjesplicht omdat de locatie waar de paardensport beoefend wordt aangemerkt is als sportaccommodatie. Deze zal vanaf 26 juni 2021 komen te vervallen.


Update 23 maart
De avondklok verdwijnt per 28 april.


Update 8 maart | Lichte verruiming maatregelen, groepslessen van vier toegestaan voor volwassenen vanaf 27 jaar

Vanaf 16 maart mag er weer in groepen van vier personen worden paardgereden. Groepslessen van vier, exclusief instructeur, zijn dan in de buitenlucht toegestaan voor volwassen vanaf 27 jaar, mits er onderling 1,5 meter afstand wordt gehouden. De overige maatregelen worden met drie weken verlengd t/m 30 maart. Op dinsdag 23 maart neemt de overheid een besluit over de periode na 30 maart. De avondklok wordt ook met 3 weken verlengd.


Update 23 februari | Lichte verruiming maatregelen, groepslessen t/m 26 jaar buiten toegestaan

Vanaf 3 maart mogen jongvolwassenen t/m 26 jaar onder dezelfde voorwaarden als  kinderen en jeugd t/m 17 jaar buiten in teamverband sporten op de eigen sportaccommodatie.
De overige overheidsmaatregelen worden met twee weken verlengd t/m 15 maart 2021. Op maandag 8 maart neemt de overheid een besluit over de periode na 15 maart.
Dit betekent dat een aantal ruiters nu weer kan gaan rijden! Helemaal leuk! Ben jij jonger dan 27 jaar dan mag je dus weer in een groepsles rijden. De lesgever zal met je overleggen welke les dan handig is.
De groepslessen en privelessen kunnen tot maximaal 20.30 uur doorgaan omdat iedereen om 21u thuis moet kunnen zijn in verband met de avondklok.
Voor de ruiters 18+ worden er nog steeds duo privelessen georganiseerd. Heb je de mogelijkheid om overdag te rijden? Plan deze privelessen dan zoveel mogelijk overdag.


Update 8 februari | Avondklok wordt verlengd tot en met 2 maart
Update 2 februari | De maatregelen worden verlengd tot en met 2 maart


23 januari 2021 | Nieuwe maatregelen – Avondklok om 21u t/m 9 februari
Naast de laatste maatregelen geldt vanaf zaterdag 23 januari ook de avondklok om 21.00uur. Dat betekent dat de groepslessen en privelessen maximaal tot 20.30 uur kunnen doorgaan.
Voor de ruiters 18+ worden duo privelessen georganiseerd. Heb je de mogelijkheid om overdag te rijden? Plan deze dan zoveel mogelijk overdag.


12 jan 2021 | De maatregelen die vanaf 15 december gelden zijn verlengd. Deze maatregel geldt tot en met 9 februari 2021
Omdat onze rijbaan als buitenbak wordt gezien mogen onze lessen deels doorgaan. Jeugd tot en met 17 jaar mag in groepslessen paardrijden en groepslessen voor volwassenen (18+) zijn niet toegestaan. Wist je dat je als volwassene nu privelessen met 2 kunt rijden? Veel ruiters rijden op deze manier toch door.
Door de verlenging van deze maatregel zullen de groepslessen voor 18+ komende drie weken tot en met 9 februari niet doorgaan.
Deze niet gereden lessen kunnen uiteraard weer gedurende het voorjaar worden ingehaald, in overleg met de lesgevers.
De knippen kun je gebruiken voor een buitenrit, crossles, privéles of start bij een wedstrijd. Wil je de knippen gebruiken voor een privéles? Dan kan dat in de vorm van een privéles met 2 personen van 45 minuten  (2 knippen pp). Overleg dan even met je lesgever. We kijken dan of we dit kunnen inplannen.


14 december 2020 | Aanpassingen tot en met 19 januari 2021
Hier vind je meer over de richtlijnen van de KNHS.
De lessen gaan op dinsdag 15 december niet door.
Goed nieuws! Omdat we een overdekte buitenbak hebben mogen de lessen t/m 17 jaar doorgaan!. 18+ mag helaas niet komen.


19 november | Coronavirus en paardensport – Groepslessen 18+ mogen weer!

Tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge op 17 november is aangekondigd dat vanaf 19 november 0.00 uur de extra maatregelen vervallen en we teruggaan naar de maatregelen zoals deze zijn afgekondigd op 13 oktober jl. Kijk hier voor een actueel overzicht van de geldende maatregelen in de sport op de site van de rijksoverheid.

 • We kunnen blijven paardrijden: (groeps-)lessen en trainingen mogen doorgaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
 • Er worden geen wedstrijden verreden.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Onderlinge wedstrijden zijn voor deze groep toegestaan. Kinderen met klachten blijven thuis.
 • Na afloop van de les, training of onderlinge wedstrijd geldt, voor iedereen vanaf 13 jaar, de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van vier personen.
 • Er mag geen publiek (ook geen ouders) aanwezig zijn bij paardensportactiviteiten. Dit geldt ook voor lessen en onderlinge wedstrijden. Voor noodzakelijke ondersteuning of hulp bij bijvoorbeeld het opzadelen of opstappen kan een uitzondering worden gemaakt.
 • Sportkantines, horeca, kleedkamers en douches op sportaccommodaties zijn gesloten.
 • Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in de binnenruimtes van de paardensportaccommodaties. Tijdens het paardrijden hoeft het mondkapje niet gedragen te worden. Vanaf 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan zal het mondkapjes advies een plicht worden. Wij communiceren hierover wat dit betekent voor paardensportaccommodaties zodra hier meer over bekend is.
 • Hier vind je de maatregelen voor de paardensport uitgebreid..

4 november 2020 | Coronamaatregelen paardensport 4 t/m 18 november

 • Groepslessen zijn zowel binnen als buiten niet toegestaan voor personen vanaf 18 jaar.
 • Individuele lessen, individueel rijden en trainingen in groepjes van maximaal 2 personen (exclusief instructeur) zijn voor iedereen vanaf 18 jaar zowel binnen als buiten toegestaan, mits er onderling 1,5 meter afstand wordt gehouden. Bij individueel rijden mag een begeleider aanwezig zijn om toezicht te houden in verband met veiligheid en waarborgen van de onderlinge afstand. Voor een binnenaccommodatie, zoals een binnenrijbaan, geldt hierbij een maximum van 30 personen in een zelfstandige binnenruimte.
 • Voor kinderen en jeugd t/m 17 jaar zijn er geen beperkingen. Voor hen kunnen de reguliere (groeps)lessen doorgang vinden. Zij hoeven ook geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het paardrijden. Na afloop van de les of training geldt, voor iedereen vanaf 13 jaar, de maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte van twee personen.
 • Buitenrijden cq buitenritten: voor buitenritten geldt een maximale groepsgrootte van twee (exclusief instructeur) en er moet onderling 1,5 meter afstand gehouden worden.

20 oktober 2020 | Dringen verzoek om een mondkapje te dragen in de binnenruimtes en op het erf
Gelukkig mag het sporten voorlopig doorgaan. Wij vragen iedereen om zich om zich aan de volgende regels te houden.
In de gebouwen en met het opzadelen wordt het dragen van mondkapje sterk aangeraden. Tijdens het paardrijden mag je het mondkapje afdoen.
Het advies om een mondkapje te dragen geldt voor kinderen vanaf 13 jaar.
Toeschouwers tijdens de lessen zijn niet toegestaan.


14 oktober 2020 | Sporten blijft mogelijk! 
Na de nieuwe aangekondigde Corona maatregelen van 13 oktober heeft de KNHS de nieuwe regels samengevat. Je kunt ze hier vinden..
De lessen in de rijbaan kunnen doorgaan zoals gebruikelijk.
Na het rijden mag iedereen van 13+ in groepjes van maximaal 4 personen samenstaan.
Buitenrijden mag in groepjes van maximaal 4 personen (excl begeleider). De groepjes houden onderling minimaal 1,5m afstand.


15 juni. De zomer kan door gaan in een aangepaste vorm!
De zomer kan doorgaan in een aangepaste vorm! Wel moeten we voldoen aan de regels van het Coronaprotocol. Dit betekent voor de zomer dat we duidelijke afspraken moeten maken. Wat is de stand van zaken? Dit lees je hier..!

Lees hier de Corona regels..


Lessen

De jeugd t/m 12 jaar en de jeugd 13 t/m 18 jaar mag vanaf 29 april weer gaan buitensporten.
De leeftijd 19+ mag vanaf 11 mei weer gaan rijden.

De proefmaandlessen van de zaterdag starten per 30 mei.

Ruiterbewijsweekend
Het weekend van 5, 6 en 7 juni gaat door in een nieuwe vorm. Op zondag  is een lange trainingsdag. In de ochtend oefenen en theorie, en in de middag het examen.
Eventueel is het mogelijk om op de zaterdag een extra springles te volgen en een uitgebreide theorieles.
Met de deelnemers wordt contact opgenomen. Interesse? Bellen kan altijd.


Volg ons op Youtube, Instagram en Facebook
Youtube kanaal is actief! Volg ons op ons YouTube kanaal als je wilt weten hoe het op Stal gaat https://www.youtube.com/user/Reelaer
Je kunt de meest recente nieuwtjes lezen op onze facebookpagina https://www.facebook.com/stalt.reelaer/
Of op Instagram https://www.instagram.com/staltreelaer/


2020 16 maart – Manegelessen moeten helaas per direct afgelast vanaf 16 maart
Helaas zijn wij als gevolg van de uitspraak van de minister Bruins gesloten voor lesklanten tot 6 april.
In de persconferentie roept minister Bruins op om per direct horeca en sportclubs te sluiten tot 6 april 2020. Paardensportaccommodaties vormen op een aantal fronten een uitzondering hierop. Zij blijven met aangepaste maatregelen wel geopend om paarden te voorzien in hun basisbehoeften. Manegelessen moeten helaas per direct afgelast worden.


2020 15 maart – Corona maatregelen
In lijn met het advies van het NOC-NSF en de KNHS laten we de indoorcross op zondag 15 maart niet doorgaan.
Onze lessen gaan wel door. We passen de Corona maatregelen toe. Door de maatregelen rond het corona virus zal NLdoet op vrijdag 13 maart niet doorgaan.Uit de oude doos:
10 maart 2015 Tommy heeft een prachtig merrieveulen gekregen!
De vader is de mooie friese hengst Brandus! We noemen haar Valencia. Hieronder zie je een leuk filmpje van haar!


 

 

Comments are closed