Rijden met een kwartaalabonnement

Rijden met een kwartaalabonnement

Als vaste lesklant kun je voor een voordeliger tarief rijden met het kwartaalabonnement.
Je hebt dan een vaste lesplek en afhankelijk van de maand wordt er in een maand 4 of 5 keer gereden. Wil je een afspraak maken of informatie? Bel dan gerust 0572-363398. Om kennis te maken met Stal ‘t Reelaer kun je beginnen met een proefmaand, 4 lessen voor een actietarief. Kijk hier voor meer informatie over en aanmelden voor de proefmaand.

Het Aanmelden van een abonnement kan op ieder moment. Begin je niet op een hele maand dan worden de voorafgaande lessen tegen lesklantentarief berekend.
De looptijd Lesovereenkomst: De overeenkomst gaat in op de datum van ondertekening van de “Lesovereenkomst Stal ‘t Reelaer” en wordt aangegaan voor de duur van 3 maanden. Zonder voorafgaande opzegging wordt de overeenkomst telkens na ommekomst van de afgesproken duur voor dezelfde periode en tegen dezelfde condities verlengd.

  • De lesovereenkomst gaat in op de datum van ondertekening van de “Lesovereenkomst Stal ‘t Reelaer” en wordt aangegaan voor de duur van 3 maanden. Zonder voorafgaande opzegging wordt de overeenkomst telkens na ommekomst van de afgesproken duur voor dezelfde periode en tegen dezelfde condities verlengd. De lesgelden worden in het jaar gedurende 11 maanden gerekend. De overeenkomst kan zowel door de klant als door de lesgever worden opgezegd, met inachtneming van een opzegtermijn van één maand. Opzegging door de klant kan uitsluitend schriftelijk geschieden.
  • Indien je geen gebruik maakt van een volledig kwartaalabonnement vervalt het kwartaalvoordeel en wordt voor de lessen het losse les tarief berekend. Het losse les tarief gaat met terugwerkende kracht in op aanvangsdatum van het kwartaalabonnement waarin wordt opgezegd. De abonnee dient het abonnement schriftelijk op te zeggen door de kaart ‘intrekking machtiging’ (verkrijgbaar in de kantine) in te vullen of door een mail te sturen.
  • In de maanden juli en augustus vervalt de vaste lesplek. De lesgelden worden in het jaar gedurende 11 maanden gerekend.  In de maanden juli en augustus vervalt de vaste lesplek (zomerstop). De 4 lessen van de 11e maand kunnen worden gereden in de vorm van daarvoor extra georganiseerde activiteiten van 1 januari t/m 31 december. Daarna komen deze te vervallen. Voor de invulling van deze 4 lessen is iedere ruiter zelf verantwoordelijk. Overleg met je lesgever wat de mogelijkheden zijn.
  • Maximum gewicht: Voor nieuwe ruiters geldt een maximum gewicht van 95 kg.
  • Mededelingen en aankondigingen worden gedaan via de nieuwsbrief, op het prikbord dat in de kantine hangt en via de website www.reelaer.nl , via de groepswhatsapp die iedere les heeft of via social media.

Daarnaast word je lid van de overkoepelende hippische sportbond, de KNHS. Daardoor ontvang je ook het ruiterpaspoort. Het aanvragen van het ruiterpaspoort gaat samen met het invullen van je RuiterpaspoortFNRSabonnementspapieren. Ruitersportcentra die zijn aangesloten bij de FNRS voldoen aan de meest actuele eisen op het gebied van onder meer accommodaties, veiligheid, verzekeringen, kennis, kunde en dierenwelzijn. Ze bieden je een breed aanbod van uitstekende ruiteropleidingen.  Je lidmaatschap van de KNHS kan je ook andere voordelen bieden. Zo levert het je kortingen op bij diverse ruitershops. Ook kan je extra voordelig deelnemen aan evenementen, kampen en activiteiten. Bekijk alle aanbiedingen voor KNHS-leden. Je ontvangt ieder kwartaal gratis het magazine ‘Paard en Leven’. Je bent aanvullend verzekerd voor ongevallen. Je kunt deelnemen aan alle FNRS Ruiteropleidingen en FNRS Proeven. Zo kan je jezelf blijven ontwikkelen als ruiter. In het ruiterpaspoort houd je jouw vorderingen bij. Het KNHS lidmaatschap kost rond de 30,- per jaar en wordt rechtstreeks door de KNHS gefactureerd, wanneer je aanvraag voor het ruiterpaspoort bij hen binnen is. De jaren erna krijg je een factuur van de sportbond thuisgestuurd. Het ruiterpaspoort is een persoonlijk document en kan wanneer je stopt met paardrijden worden opgezegd bij www.ruiterpaspoort.nl.

Afmelden voor een abonnement: Het handigste is om (een maand van tevoren) per kwartaal op te zeggen. Je kwartaalvoordeel loopt immers per kwartaal. Je formele opzegtermijn is een maand en kan uitsluitend schriftelijk per hele maand geschieden. Indien je geen gebruik maakt van een volledig kwartaalabonnement vervalt het kwartaalvoordeel en  worden voor de lessen (lesplek) het losse les tarief berekend. Het losse les tarief gaat met terugwerkende kracht in op aanvangsdatum van het kwartaalabonnement waarin  wordt opgezegd. Een hoop gereken dus..
Afmelden voor het ruiterpaspoort: Het ruiterpaspoort is een persoonlijk document en moet je zelf opzeggen. Wanneer je stopt met paardrijden en niet meer via je ruiterpaspoort KNHS lid wilt zijn kun je je ruiterpaspoort opzeggen via  www.ruiterpaspoort.nl.

Inhaalregeling vanaf 1 januari 2023: In principe wordt iedereen in zijn eigen les verwacht. Mocht je een keer niet kunnen in je eigen les dan kent het abonnement een inhaalregeling. Vanaf 1 januari 2023 mag een les, die minimaal 2 weken van tevoren is afgezegd, ingehaald worden mits er plek is. Er worden geen extra inhaallessen gepland maar de les kan binnen 2 weken rond de afgezegde les ingehaald worden op een afgezegde plek van vergelijkbaar niveau tot de zomerstop van 1 juli. Daarna komen de in te halen lessen te vervallen. Afmelden voor de les kan tijdens een lesavond of via de lesapp. Het afspreken van een inhaalles kan tijdens een lesmiddag of -avond (dus niet via de mail). Een afgesproken inhaalles kan niet worden verplaatst of worden ingehaald. Extra georganiseerde activiteiten kunnen niet als inhaalmogelijkheid worden gebruikt.

Zomerstop: In de maanden juli en augustus vervallen de regulieren lessen. In de maand juli vind de juli incasso plaats, de 11e maand incasso waarvoor iedereen 4 knippen krijgt die gebruikt kunnen worden in de vorm van daarvoor extra georganiseerde activieteiten.

Comments are closed